İtalya'nın meşhur zeytinyağlı ekmeği olan foccacia tarifini, bir de zahter ile denemelisiniz. Zahter, zeytinyağı ve domatesin uyumu, bir de yumuşak ekmek ile birleşince yenmeye doyum olmuyor.
Malzemeler
- 500 gr un
- 10 gr tuz
- 30 gr yaş maya
- 20 ml zeytinyağı
- 350 ml su
- 4 dal zahter
- 10-15 adet kuru domates
Kuru Domatesli Zahterli Foccacia
Nasıl Yapılır
- Un ve tuz bir kapta harmanlanır.
- Maya ve su bir yerde çözdürülür. Zeytinyağı eklenerek çırpılır ve unlu karışıma yavaş yavaş eklenir.
- Hamur yoğurulur ve içerisine zahter ve kuru domates atılarak yoğurulmaya devam edilir.
- Bir kaba alınarak 45 dakika mayalandırılır.
- Bir fırın kabı yağlanır ve hamur içerisine alınarak parmaklar ile foccacia şekli verilir. 15 dakika daha dinlendirilir.
- Fırın 180 derecede önceden ısıtılır ve fırında 35 dakika pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine zeytinyağı sürülerek dilimlenir. Afiyet olsun.