- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler:
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*1 adet orta boy soğan
*1 adet orta boy havuç
*1 avuç küçük doğranmış kuru domates
*2 çorba kaşığı teremyağ
*1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
*4 su bardağı sıcak su
*Tuz
Yapılışı:
1)Bulguru yıkayıp suyunu süzüyoruz.
2)Soğanı yemeklik doğruyoruz.Havucu rendeliyoruz.2 çorba kaşığı yağı tencereye alıp eritiyoruz.Soğanları ve havucu ilave ediyoruz.Soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.
3)Daha sonra küçük doğranmış kuru domatesleri ekliyoruz.2-3 dakika kadar daha kavurup sıcak suyu koyuyoruz.Tuzu ve fesleğeni ilave ediyoruz.
4)Su kaynayınca bulguru ekleyip ocağın altını kısıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.Arada sırada karıştımayı ihmal etmiyoruz.
5)Pilav suyunu çekince ocağın altını kapatıyoruz ve tencerenin ağzını havlu kağıt ile kapatarak,tencerenin kapağını da kapatıp demlenmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun