- Katılım
- 2 yıl 9 ay 2 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 6773
ıymalı Patates Çanağı Malzemeleri
Patates için Malzemeler
4 – 5 adet patates – 750 gr.
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı süt
Tuz
Beyaz biber
¼ adet muskat – rende
1 dolu tutam kaşar peyniri – rende
Kıyması için Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil sivri biber
300 gr. orta yağlı kıyma
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Üzeri için Malzemeler
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için Malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Patates için;
Patateslerinizin ortasına bir çizik atın ve tencerenize alın.
Üzerine su ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin.
Haşlanan patateslerinizin kabuklarını soyun ve bir karıştırma kabına alın.
Kabuklarını soyduğunuz patatesleri bir patates ezici yardımıyla ezin.
Üzerine tereyağı, süt, tuz, beyaz biber ve kaşar peyniri rendesini ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
Kıyması için;
Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
İçerisine zeytinyağı ve ince yemeklik doğradığınız soğanları alıp kavurun.
İnce yemeklik doğradığınız biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Biberler hafif yumuşayınca kıymayı ilave edin ve hafif ezerek pişirin.
Tuz ve karabiber ilave edip pişirmeye devam edin.
Kıymanın rengi dönmeye başlayınca küp doğradığınız domatesi suyuyla beraber ilave edip domates hafif suyunu çekene kadar pişirin.
Sosu için;
Bir karıştırma kabında salça ve suyu açın.
Sos tencerenizi ocağa alın ve salçalı suyu tencerenize ilave edip ısıtın.
Birleştirmek için;
Patatesli harcınızdan limon büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayarak cam fırın kabınıza dizin.
Patateslerin orta kısımlarına çukur açın ve hazırladığınız kıymalı harcı içerilerine paylaştırın.
Isınan salçalı sosu patates çanaklarınızın üzerlerine gezdirin.
Her patates çanağının üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika peynirler eriyene kadar pişirin.
ıymalı Patates Çanağı Malzemeleri
Patates için Malzemeler
4 – 5 adet patates – 750 gr.
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı süt
Tuz
Beyaz biber
¼ adet muskat – rende
1 dolu tutam kaşar peyniri – rende
Kıyması için Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil sivri biber
300 gr. orta yağlı kıyma
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Üzeri için Malzemeler
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için Malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Patates için;
Patateslerinizin ortasına bir çizik atın ve tencerenize alın.
Üzerine su ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin.
Haşlanan patateslerinizin kabuklarını soyun ve bir karıştırma kabına alın.
Kabuklarını soyduğunuz patatesleri bir patates ezici yardımıyla ezin.
Üzerine tereyağı, süt, tuz, beyaz biber ve kaşar peyniri rendesini ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
Kıyması için;
Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
İçerisine zeytinyağı ve ince yemeklik doğradığınız soğanları alıp kavurun.
İnce yemeklik doğradığınız biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Biberler hafif yumuşayınca kıymayı ilave edin ve hafif ezerek pişirin.
Tuz ve karabiber ilave edip pişirmeye devam edin.
Kıymanın rengi dönmeye başlayınca küp doğradığınız domatesi suyuyla beraber ilave edip domates hafif suyunu çekene kadar pişirin.
Sosu için;
Bir karıştırma kabında salça ve suyu açın.
Sos tencerenizi ocağa alın ve salçalı suyu tencerenize ilave edip ısıtın.
Birleştirmek için;
Patatesli harcınızdan limon büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayarak cam fırın kabınıza dizin.
Patateslerin orta kısımlarına çukur açın ve hazırladığınız kıymalı harcı içerilerine paylaştırın.
Isınan salçalı sosu patates çanaklarınızın üzerlerine gezdirin.
Her patates çanağının üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika peynirler eriyene kadar pişirin.