Kıymalı Lahmacun Böreği Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 7 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,199
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 8790

Malzemeler
►3 Adet hazır yufka

Sos için:
►1 Adet yumurta
►1 çay bardağı süt
►3 çorba kaşığı yoğurt
►Yarım çay bardağı sıvı yağ
►Yarım çay kaşığı karbonat

Kıymalı harç için


►200 gram döş kıyma
►2 Tane orta boy kuru soğan
►2 diş sarımsak
►1 Tane taze biber
►1 Tane kapya biber
►1 Tane domates
►Tuz, karabiber, kimyon ve pul biber
►1 çay bardağı su
  1. Kıymanın dışındaki tüm iç malzemeleri mutfak robotunda çok ince olmamak kaydı ile çekip hazırlayalım. Suyu ilave ederek kıyma ile güzelce karıştıralım.
    Pişirme kağıdını fırın tepsisine serelim. Veya fırça ile ayçiçek yağı sürebiliriz. Fırın tepsisinin kenarlarından taşacak şekilde yufkalarımızı serelim.
  2. Sos malzemelerimizide iyice karıştırarak iyice çırpalım. Birinci Yufkamızı bir kaşık yardımı ile dağıtalım. İkinci yufkamızıda serelim ve soslayalım. Üçüncü yufkayıda serip sosladıktan sonra tepsinin kenarından sarkan yufkalarımızı tepsi içerisine bükelim. Arta kalan sos ile yufkaları ıslatalım. Kıymalı harcımızı üstüne güzelce yayalım. Beş dakika Ön ısıtmalı fırında 180 – 190 derecede pişirelim.
  3. Fırından çıkardıktan sonra biraz bekleyelim ve ilk sıcaklığı biraz soğuduktan sonra böreğimizi uzun tarafından rulo şeklinde saralım. Biraz bekledikten sonrada tam ortasından iki parçaya bölelim. (Üzerinin biraz daha kızarmasını isterseniz fırının alt rafında bir süre bekletebiliriz).
    Dilimleyerek servis tabağımıza alalım ve birazcık sıcak olarak yanında güzel bir içecekle birlikte servis yapmanızı öneririm. Afiyet olsun..
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt