Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
1662142119356.jpg

Malzemeler
5-6 adet patates
Kızartmak için sıvı yağ


Kıymalı harç için;
300 gram dana kıyma
1 büyük kuru soğan
3-4 adet sivri biber
2 adet domates
Pulbiber, karabiber, tuz
Sıvı yağ

Salçalı sos için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
Su (Sos kıvamına gelmesi için)
Tuz, karabiber


Yoğurtlu sos için;
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
Tuz

Bunun için önce geniş bir teflon tava yada tencereye kıymamızı yağ eklemeden alalım.
Güzelce suyunu bırakıp geri çekene kadar kavuralım.


Daha sonra biraz sıvı yağ ekleyelim yemeklik doğranmış soğanı da ekleyip kavuralım.
Daha sonra da yemeklik doğradığımız sivri biberi ekleyelim soteleyelim.
En son olarak domatesi ekleyelim ve baharatları ekleyip karıştırarak pişmeye bırakalım.

Patatesleri soyup çok ince şekilde doğrayalım patates kızartması kadar kalın olmasın.
Tencereye sıvı yağ ekleyip kızartalım.
Patatesler kızarana kadar yoğurt sosumuzu hazırlayalım.


Küçük bir tavada da domates sosumuzu hazırlayalım. Bunun için sıvı yağında salçayı kavurup sos kıvamına gelene kadar az bir su ekleyelim, baharatları da ekleyip karıştırıp ocaktan alalım.


Sunum yaparken ister porsiyon olarak yapın ister büyük bir tabakta ortaya.
Tabağın en altına patatesden üstüne yoğurt, daha sonra kıymayı ekleyin.

Domates sosunu üzerine gezdirin. Ben patatesleri kızarttıktan sonra mutfak kağıdına koyup yağını emmesini sağladım.
Maydanozla süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt