- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Rengini beta karotenden alan kırmızı muzun tadı sarı muza yakındır: Hafif ahududu, çilek ve mango aromaları. Sarı muza göre daha yumuşak olan kırmızı muz, kremsi yapıda ve daha tatlıdır.
Haber Merkezi / Güney Amerika ve Asya’da yetiştirilen bu muz çeşidi meyve olarak yenildiği gibi meyve salataları ve komposto yapımında kullanılır.
Ahududu aroması sayesinde kırmızı ya da mor renk alan bu muz türünün tadı sarı muzla benzer özellik gösterir.
Çikolata, bisküvi, puding ve cips gibi atıştırmalıklara tat vermesin için kullanılan kırmızı muz, una dönüştürülerek pasta yapımında da kullanılabilir.
Kırmızı muzun faydaları:
Kırmızı muz, sarı muzdan daha fazla besin içerir. Bu nedenle bu muzu tüketmek ciddi hastalıkları önleyebilir.
Şeker hastaları kırmızı muz tüketebilir. Kırmızı muzun glisemik indeksi düşüktür. Bu meyveyi günlük olarak sınırlı miktarda tüketmek kan şekerini kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
Kırmızı muz potasyum açısından oldukça zengindir. Bu nedenle yüksek tansiyonu olan kişiler bu muzu sorunsuz bir şekilde tüketebilir.
Görme gücü zayıf olan kişiler de bu muzu yemelidir. Çünkü kırmızı muz A vitamini açısından oldukça zengindir.
Kemikleri güçlendiren kırmızı muz, aynı zamanda böbrek taşı oluşumunu da engeller. Kalp hastalığı olanlarda bu muzu tüketebilir.
Faydaları saymakla bitmeyen kırmızı muzun, kanser gibi hastalıklara yakalanma riskini de azalttığı bilinmektedir.