MALZEMELER
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağından biraz fazla köftelik bulgur
- 2.5 (iki buçuk) su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığız sızma zeytinyağı
Sos için
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2-3 diş ezilmiş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
KIRMIZI MERCİMEK MANTISI NASIL YAPILIR?
- 1.Hasata Mardin Kırmızı Mercimeği tencereye alın.
- 2.Üzerine 2.5 (iki buçuk) su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.
- 3.Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin.
- 4.Ocaktan alıp üzerine bulgurunu ilave edin ve karıştırın.
- 5.Kapağını kapatın.
- 6.Bulgur yumuşayana kadar bekletin.
- 7.Ardından üzerine sızma zeytinyağı, tuz, maydanoz ve baharatları ilave edip yoğurun.
- 8.Bezeler yapıp yuvarlayın ve servis tabağına alın. Tereyağını sos tenceresinde eritin.
- 9.Üzerine baharatları ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Sarımsak, tuz ve yoğurdu bir kasede karıştırın.
- 10.Hazırladığınız mantının üzerine yoğurdu ve ardından baharatlı yağı gezdirin.
- 11.Bekletmeden servise sunun.
- Afiyet olsun.