Kırık Kalp Sendromu

Katılım
3 yıl 8 ay 4 gün
Mesajlar
4,008
Tepkime puanı
3,360
Konum
TR-GB
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal


Takotsubo Kardiyomiyopatisi
Vücudumuzun hemoastasinde hormonların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ya da psikolojini sağlıklı bir insanın sağlığının bozulmasında ya da daha sağlıklı olmasında da etkili olduğunu biliyoruz. Peki daha önce hiş duymuş muyduk? Kırık kalplerinde aslında vücudumuzda hasar bıraktığını..
Birinin kalbini kırarken iki kere düşünmemiz gereken bir konu bu, etkisi kalp krizi ile kıyaslanabilir. Peki bu kırık kalp sendromu nedir? Nasıl tedavi edilir? Tanısı vb. soruları gelin birlikte cevaplayalım.
Üzüntü, heyecan gibi durumlarda stres kaçınılmaz sondur. Kırık kalp sendromu ise vücudun strese karşı verilen tepkiler bütünü olarak tanımlanır. 1990 yılında Hiraru Sato keşfetmiştir. Yaşanan duygusal travmalar kalbin çalışmasına etki eder. Kasılması ve gevşemesi yavaşlar ve buna bağlı olarak vücuda pompalanan kan azalır , vücuda oksijen ve besin tarafından bir eksiklik oluşur . Buda vücudunumuzun bitkin ve hareket edemeyecek kadar yorgun kalmasına neden olur. Ve sonrası ise olaylar silsilesi… Nefes darlığı ile başlayan, daha sonra göğüs ağrısı ile devam eden ve kalp çarpıntısı olarak biten bir süreçtir. Aslında bir çok kişi bunu okurken bende yaşadım aynısını diyecektir. Ancak kırık kalp sendromu bu hislerden daha fazlasıdır. Ve bazı durumlarda ölümcül bile olabilir. Tanısı işin doktora başvurulmalıdır. Ve ardından EKG çekilerek kalp krizi ile arasında ki fark konur. Kırık kalp sendromuna sahip olan birinin EKG sonuçları temiz çıkar ancak yapılan ultrosonografik çekimlerde kalbin kasılmasında ki bozulma görülür. Aşağıdaki videoda kalbin durumu görülmektedir.


Erkeklere göre kadınlarda, gençlere göre ise 40 50 yaşlarındaki yaşlı kısmı daha çok etkilemektedir.Teşhis konulduğunda ise inhibitör ve ajanlarla( ilaç) tedavi edilir.
 
Geri
Üst Alt