Kinoalı sebze köftesi tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
96308.jpg

Kinoa ile yapabileceğiniz en sağlıklı yemeklerden biri de kinoalı sebze köftesi.


30 dakikalık pişirme süresi ile hazırlanan 12 kişilik kinoalı sebze köftesi için gereken malzemeler şu şekilde:

1 su bardağı kinoa
2 su bardağısıcak sebze suyu
1 adet yumurta
2 adet haşlanmış küçük boy patates
1 adet küçük boy kabak
1 adet küçük boy havuç
2 dal taze soğan
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı kişniş
Kızartmak için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Servis için:

1 paket mevsim yeşilliği
1 adet küçük boy nar

Hazırlanış:

Kinoa tohumlarını, kendine has acı tadının gitmesi için bol suda yıkadıktan sonra kullanın.

Tarif:

Bol suda yıkayıp suyunu süzdüğünüz kinoa tohumlarını sıcak sebze suyunda suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın.

Kabuklarını soyduğunuz havuç ve kabağı, haşlanmış rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Taze soğanları ince ince doğrayın. Dereotu ve maydanozları incecik kıyın.

Sebze suyunda haşlanan kinoayı, cam bir karıştırma kabına alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.

Rendelenmiş havuç, kabak ve haşlanmış patatesi, doğranmış yeşilliklerle karıştırın. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kişnişle tatlandırın.

Son olarak yumurtayı da kattıktan sonra tüm malzemeyi bir kaşık yardımıyla özleşene kadar karıştırın.

Zeytinyağını teflon bir tavada kızdırın. Hazırladığınız kinoalı sebze köftesi harcından bir yemek kaşığı kadar alın ve tavaya bırakın. Üzerine hafif bir şekilde bastırarak, arkalı önlü renk alana kadar kızartın.

Kızaran köfteleri, kağıt havlu serili bir servis tabağına alın ve fazla yağını bırakmaları için 2- 3 dakika kadar bekletin.

Bol suda yıkayıp kuruttuğunuz mevsim yeşilliklerini servis tabağına alın. Köfteleri yerleştirin. Ayıklanmış nar taneleriyle süsledikten sonra bekletmeden servis yapabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt