Kereviz nasıl yenir?

Katılım
3 yıl 7 ay 10 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Kereviz, Maydonozgiller ailesinin bir üyesidir. Anavatanı Kafkasya ve Akdeniz Havzası olarak bilinir. Hindistan, Çin, Mısır, Yeni Zellanda, İsviçre, Cezayir gibi ülkelerde de bolca tüketilir.

Kerevizin ilk senede yalnızca kökü ve yaprakları gelişir. İkinci senesinde sarı veya beyaz renkli çiçekler ve tohum vermektedir. Tohumlar özel kokulu ve koyu renklidir. Nemli, suyu iyi akıntılı toprakları sever. Güneşli ve sert rüzgarlardan korunmalıdır. Çoğaltılması tohumları yoluyla olur.

Kereviz satın alır iken kök bölgelerinin çok kararmamış, yaprakları yeşil ve ağır olanları tercih edilmelidir.

Üç türü bulunmaktadır: Bunlar küçük çaplı kereviz, sap kereviz ve kök kerevizdir. Salata ve çorbalarda kullanılmaya en uygunu sap kerevizidir. Uzun saplı, yumrusu küçük ve iri yapraklıdır. Gelişmiş bir yumruya sahip kerevize ise kök kerevizi denir. Çoğu zaman yemek yaparken kullanılmaktadır. Küçük yaprak ve yumruya sahip kerevizler ise soslarda tercih edilir.

Kerevizin Faydaları Nelerdir?
Nasıl Pişirilir?

Kereviz soyulduktan sonra üstüne limonun suyu dükülmelidir. Çünkü pek tez kararan bir sebzedir. Limon kararmasını önlemektedir. Besin kaybının olmaması için de fazla pişirilmemesi gerekmektedir. Ne kadar çiğ tüketilirse o kadar yararlıdır. Tohumu öğütülerek çorba, turşu, körilerde de kullanılmaktadır. Tohumu kaynatılarak içilebilir. Tohum suyu oldukça yararlı etki göstermektedir

100 gr kerevizde 17 kalori bulunmaktadır. Kolesterol içermez. Protein, karbonhidrat, kalsiyum, sodyum, potasyum, B1, B2, B3 vitaminleri, folik asit, fosfor içerisinde bulunan bileşenlerdir. Lif oranı da hayli yüksektir.
 

Uhibbu

اُحِبُّ
Katılım
3 yıl 7 ay 29 gün
Mesajlar
906
Tepkime puanı
801
Konum
istanbul
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Oo hamileler bunu kesinlikle tüketmeli..
B vitaminlari fosfor ,folik ne ararsan var..Muazzam.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt