Kadayıflı Güllaç Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 22 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6540

Malzemeler:

  • 6 adet güllaç yaprağı
  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 250 gram kavrulmuş kadayıf
  • ceviz
  • Yapılışı:

    Sütü ve şekeri bir tencereye alıp kaynama noktasına gelmeden ılıtın. Güllaç yapraklarını kırarak çok fazla sıkıştırmadan (yapraklar sütü iyi emip şişecekleri için çok fazla konmaması daha iyi oluyor) kaba koyun, üzerlerine şekerli sütten bir kepçe kadar dökün. En üste bir tutam kadayıf koyun ve dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun!
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt