Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Kabaklı Volovan Tarifi

Katılım
2 yıl 9 ay 4 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
kabakli-volovan-872c4c97-30ba-4c00-85bd-9cef3fb8d881.jpg

Malzemeler​

  • 8 milföy hamuru
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 kabak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 yumurta sarısı

Kabaklı Volovan

Nasıl Yapılır​

  1. Milföy hamurlarını mutfak tezgahına alın ve yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin.
    milföy hamuru
  2. Yuvarlak hamurlardan 4 tanesini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer 4 yuvarlak hamurdan daha küçük bir kurabiye kalıbıyla yine yuvarlak parçalar keserek halka elde edin. Halka şeklindeki hamurları tepsideki büyük yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin. Milföy hamurlarının üzerlerini çok kabarmaması için çatalla delin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  3. milföy hamuru
  4. Yemeklik doğradığınız soğan ve rendelediğiniz sarımsağı zeytinyağında soteleyin.
    tencerede sotelenen soğan
  5. İri rendelediğiniz kabakları ilave edip, tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kabaklar suyunu çekinceye kadar pişirin. Kremayı ilave edip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  6. tencerede sotelenen kabak
  7. Fırından aldığınız volovanların içini kremalı kabaklı harç ile doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  8. milföye eklenen kabaklı harç
  9. Fırının ısısını 180 dereceye indirin ve volovanları tekrar fırına alın. Kaşar peyniri eriyip milföy hamurlarının kenarları kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
  10. kabaklı volovan
 

Benzer konular

24,451Konular
87,817Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt