İşte Erzincan'ın incisi Dumanlı Tabiat Parkı

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e

Sarıçam ormanları, akarsuları ve gölleri ile doğaseverlerin ilgisini çeken Erzincan'ın incisi Dumanlı Tabiat Parkı, yazın ayrı kışın ayrı bir güzellik sunuyor.​

iste-erzincanin-incisi-dumanli-tabiat-parki-hjjf.jpg


Erzincan'ın Refahiye ilçesindeki incisi Dumanlı Tabiat Parkı, doğal güzelliğiyle turistlerin her mevsim gezi rotaları arasında bulunuyor. Kent merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan Refahiye ilçesindeki 8 bin 964 hektarlık alan üzerinde yer alan bölge, 2017 yılında Türkiye'nin 219'uncu tabiat parkı ilan edildi. Deniz seviyesinden 2 bin metre yüksekte olan ve her mevsim doğa tutkunlarını ağırlayan tabiat parkı, karla kaplandı. Sarıçam ormanları, akarsuları ve gölleri ile doğaseverlerin ilgisini çeken tabiat parkı, kış mevsiminde de şehirden uzaklaşıp tabiatla iç içe zaman geçirmek isteyenleri ağırlıyor.

ERZİNCAN'IN İNCİSİ DUMANLI TABİAT PARKI​


Erzincan'ın incisi Dumanlı Tabiat Parkı


Kar örtüsü üzerinde piknik ve yürüyüş yapan aileler, havaların mevsim normallerinin altında seyrettiği bugünlerde özellikle hafta sonlarını tabiat parkında çocuklarıyla geçiriyor. Çam ağaçlarının kar örtüsüyle bütünleşip güzel manzaraların oluştuğu tabiat parkı dronla görüntülendi.

"GEZİLECEK ÇOK GÜZEL YERLER VAR"​

GEZİLECEK ÇOK GÜZEL YERLER VAR
 
Geri
Üst Alt