Himalayan nasıl bir kedidir?

Katılım
3 yıl 7 ay 19 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Hayli narin bir kedi olan Himalayan adını renk benzerliğinden ötürü Himalayan tavşanından alır. Himalayan uzun tüylü İran kedisi ve Siyam kedisinin karışımından ortaya çıkar. Amerikan ve İngiliz kayıtlarında Himalayan ile ilgili İran kedisi de denilir. Asya kökenli olan kedinin diğer adları ise Colorpoint Longhair ve Khmer'dir.

Himalayan orta boy bir kedidir. Kalın yapılı ve kısa bacaklara sahip olan Himalayan'ın gövde yapısı bir hayli tıknazdır. Omuzları etli ve kambur bir biçimdedir. Hayli güzel gözlere sahiptir. Eğer gözleri lekeli bir yapıya sahip ise çoğu zaman canlı bir mavidir. Düz renk gözler ise bakır rengindedir. Himalayan'ın tüyleri uzun, ince ve parlak bir görünümdedir. Renk olarak ise fok rengi, çikolata, mavi, lila, ateş ve mavi krem olabilir. Tüylerinin yoğun olması nedeni ile günlük bakımı ihmal edilmemelidir. Aksi durumda tüylerde kıtıklaşma problemi ortaya çıkabilir. Bunu yapmak için bir fırça yardımıyla tüylerin devamlı aralıklar ile fırçalanması gerekmektedir. Himalayan bakımında dikkatli olunacak diğer nokta da tırnaklarının kesme işlemidir. Hayli sivri ve keskin tırnaklara sahip olan kendinin tırnak bakımı yapılırken ayağına sıkıca bastırılarak tırnakların dışarı çıkması sağlanmaktadır. Tırnakları canlı dokuya zarar vermeden dikkatli kesilmelidir.

Himalayan öz güveni yüksek bir kedidir. Kendinden emin ve bir o kadar sakin olan kedi genellikle sessiz bir yapıya sahiptir. Bu neden ile Himalayan için en ideal yaşam alanı evlerin içidir. Fazla hareketli bir yapıya sahip olmadığı için apartman dairesinde yaşamaya kolaylıkla adapte olur. Sahiplenici bir kedi olan Himalayan bir kişiye bağlanmanın yanında diğer aile bireylerini de kolay bir şekilde kabullenir. Çocuklarla ve diğer kedilerle hayli iyi iletişim kurabilme kabiliyetine sahiptir. Nadiren oyun isteği olur. Dikkat ve ilgi isteği ise hayli fazladır.



Himalayan'ın normal koşullarda yaşam süresi 10 ile 13 sene arasında değişir. Diş ve çene yapısında bozukluk, solunum güçlüğü, entropium, göz akıntısı, polycystic böbrek hastalığı ve deri sorunları yatkın olduğu hastalıklar arasında yer bulur. Bu gibi sağlık problemleri ile karşılaşıldığında veterinere başvurulması gerekmektedir
 
Geri
Üst Alt