- Katılım
- 4 yıl 1 ay 27 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden birisi de fırından yeni çıkmış havuçlu tarçınlı kektir. Misafirlerinizin damaklarında güzel bir lezzet bırakmak için tarifimizi uygulayabilirsiniz.
Oluşan karışımın üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyin. Malzemeler birbiri içine özleşinceye kadar çırpın. Üzerine kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
Hazırlanan karışımı önceleri yağlanmış olan kek kalıbına dökün ve 180 derece önceden ısıtılan fırında pişmeye bırakın.
Karışımın üzerine alabildiğine un koyun ve çırpmaya devam edin. (Unu az az ilave ederseniz, kekte topaklanma olması engellersiniz ve kekin kıvamını daha kolay oluşturabilirsiniz.) Kekin kıvamı reçel gibi, ne çok akışkan ne de çok koyu olmalıdır.
Pişmeye bıraktığınız kekin üstü güzel biçimde kızardığında fırından çıkartın ve içine bir meyve bıçağı kullanılarak küçük delik açın. Eğer meyve bıçağının üzerinde hamur kaldı ise kek tam pişmemiştir. Meyve bıçağının üzerinde hamur kalmadıysa kek pişmiştir ve yenmeye hazırdır. Afiyet olsun.
4 yumurtayı bir kaba alın ve köpük olana kadar güzel halde çırpın. İçine şekeri ekleyin ve yumurtaların içerisinde eriyene kadar tekrar çırpın.
Kek fırında iken fırının kapağı mutlaka açılmamalıdır yoksa istenen kabarma sağlanamaz.
Kek takriben 30 dk pişecektir lakin pişme süresi fırından fırına değişiklik göstermektedir.
1 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
2 adet büyük boy havuç
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4 adet yumurta
1 paket vanilin
Hazırlanışı
Havuçları soyup rendeleyin ve tarçınla beraber oluşturulan karışıma ekleyin. Güzel halde katıştırın ve malzemelerin kekin içerisinde düzgün halde karışmasını sağlayın.Oluşan karışımın üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyin. Malzemeler birbiri içine özleşinceye kadar çırpın. Üzerine kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
Hazırlanan karışımı önceleri yağlanmış olan kek kalıbına dökün ve 180 derece önceden ısıtılan fırında pişmeye bırakın.
Karışımın üzerine alabildiğine un koyun ve çırpmaya devam edin. (Unu az az ilave ederseniz, kekte topaklanma olması engellersiniz ve kekin kıvamını daha kolay oluşturabilirsiniz.) Kekin kıvamı reçel gibi, ne çok akışkan ne de çok koyu olmalıdır.
Pişmeye bıraktığınız kekin üstü güzel biçimde kızardığında fırından çıkartın ve içine bir meyve bıçağı kullanılarak küçük delik açın. Eğer meyve bıçağının üzerinde hamur kaldı ise kek tam pişmemiştir. Meyve bıçağının üzerinde hamur kalmadıysa kek pişmiştir ve yenmeye hazırdır. Afiyet olsun.
4 yumurtayı bir kaba alın ve köpük olana kadar güzel halde çırpın. İçine şekeri ekleyin ve yumurtaların içerisinde eriyene kadar tekrar çırpın.
Kek fırında iken fırının kapağı mutlaka açılmamalıdır yoksa istenen kabarma sağlanamaz.
Kek takriben 30 dk pişecektir lakin pişme süresi fırından fırına değişiklik göstermektedir.
Malzemeler
Alabildiğine un1 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
2 adet büyük boy havuç
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4 adet yumurta
1 paket vanilin