- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Havuçlu Kuskus Salatası Tarifi
Boncuk taneleri şeklindeki kuskus arap kökenli “Kaskasa” kelimesinden türetilmiş olup kırpık hamur anlamına gelmektedir. Daha çok pilav, salata ve çorbalara kullanılan kuskus makarna yapısında olduğu için sindirimi de kolaydır. Özellikle yemeklerin yanında yoğurtlu salatasını yaparak tamamlayıcı bir aperatif olarak sunmak isteyenlere bu tarifimizde kuskusun havuç ve yoğurtla uyumundan faydalandık. Soğuk olarak salata veya meze şeklinde tüketebileceğiniz bu yemeği buzdolabında muhafaza ederek ertesi gün de taze bir şekilde tüketebilirsiniz.Malzemeler
Yarım paket kuskus3 Adet büyük boy havuç
10-12 adet kornişon turşusu
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Kuru nane
Pul biber
Karabiber
Kekik
Tuz
Hazırlanışı
Kuskusu iki tutam tuz ekerek suda haşlayalım. Yumuşayınca süzüp soğumaya bırakalım. Havucu rendeleyip yarım bardak su ekleyerek tavada kavuralım. Havuçlar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirelim.Yoğurt, dövülmüş sarımsak, mayonez ve bir tutam tuzu bir kasede karıştıralım. Havuçlar soğuduğunda yoğurdun 1/3’i ile karıştıralım. Yoğurdun geri kalan kısmını da ayrı bir kapta soğuttuğumuz kuskusla karıştıralım. Kornişonların ¼’ünü küçük küpler halinde doğrayıp kuskusa karıştıralım. Sunum için geniş bir borcam kullanabiliriz. Önce sunum kabının en altına yoğurtlu havucu yayalım. Üzerine kalan kornişonları küp küp halinde doğrayarak serelim.
En üst tabaka olarak da kuskusu yerleştirelim. Yüzeyin düz olmasını sağlayalım.
Üst süsleme için de kuru nane, pul biber, kekik, sumak gibi baharatları kullanabiliriz. Resimde görülen şekli oluşturmak isterseniz küçük ve büyük tabak ya da kapak yardımıyla düzgün bir şekilde baharatları serpebilirsiniz. Soğuk olarak servis yapabilirsiniz.