- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
Tart hamuru için- 250 g un
- 125 g tereyağı (Yumuşak)
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tutam tuz
- 2 adet iri kabak
- 4 adet iri havuç
- 50 g rendelenmiş kaşar peyniri
- 3-4 çay kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Havuç Ve Kabaklı Tart
Nasıl Yapılır
- Unu bir karıştırma kabına eleyin. Tereyağı, yumurta sarısı ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
- Kabakları yıkayıp kabuğunu soymadan kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Havuçları temizleyin ve aynı şekilde haşlayın.
- Fırını 190 derecede ısıtın. Kabak ve havuçları çok ince uzun dillimler halinde kesin. Tart kalıbını yağlayın.
- Hamuru hafif unlanmış zeminde tart kalıbından daha büyük açın ve kalıba yerleştirin. Fazlalıklarını kesin.
- Kaşar peynirini hardalla karıştırıp tabana yayın. Üzerine dilimlenmiş kabak ve havuçları, bir sıra kabak bir sıra havuç olacak şekilde, ortadan başlayarak tamamını kaplayarak dizin.
- Üzerine zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.