Gilaburu Şerbeti nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 16 gün
Mesajlar
17,916
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
1080414_4dbb3edfc35a6b7faebb97600e787135.jpg

Gilaburu şerbeti için malzemeler:

  • 250 ml'lik bardak ölçüsüyle;
  • 1 bardak gilaburu, ayıklanmış net ölçü
  • 3 bardak içme suyu
  • 2 yemek kaşığı bal
Yapılışı:

*Gilaburuları ezmemeye dikkat ederek bol suda yıkayıp süzdürün ve orta boy bir tencereye alın, üzerlerine suyu ekleyip orta ateşte kaynamaya başlayınca 20 dakika haşlayın.


*Haşlanan gilaburuları tel süzgeçten geçirin (kaşığın tersiyle sadece çekirdekleri kalana kadar iyice ezin).


*İlk sıcaklığı geçince bu aşamada bal ekleyerek karıştırın. Temiz bir cam şişeye aktararak kapağını sıkıca kapatın. Tüketene kadar buzdolabında saklayın.


Kısa bir not;

*Gilaburu çok ekşi olduğundan bal miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt