Gilaburu şerbeti için malzemeler:
- 250 ml'lik bardak ölçüsüyle;
- 1 bardak gilaburu, ayıklanmış net ölçü
- 3 bardak içme suyu
- 2 yemek kaşığı bal
*Gilaburuları ezmemeye dikkat ederek bol suda yıkayıp süzdürün ve orta boy bir tencereye alın, üzerlerine suyu ekleyip orta ateşte kaynamaya başlayınca 20 dakika haşlayın.
*Haşlanan gilaburuları tel süzgeçten geçirin (kaşığın tersiyle sadece çekirdekleri kalana kadar iyice ezin).
*İlk sıcaklığı geçince bu aşamada bal ekleyerek karıştırın. Temiz bir cam şişeye aktararak kapağını sıkıca kapatın. Tüketene kadar buzdolabında saklayın.
Kısa bir not;
*Gilaburu çok ekşi olduğundan bal miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.