Fransız mutfağının sevilen yemeklerinden olan Ratatouille tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
1074809_620x360.jpg

Ratatouille için malzemeler:

  • 1 kabak

  • 1 koyu yeşil kabak

  • 1 patlıcan + 1 çay kaşığı tuz

  • 4 salkım domates

  • 7 - 8 çeri domates


1074809_f880c9d9cd56e70089adab5b30de0b1a.jpg


Domates sosu malzemeleri:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 kuru soğan

  • 1/2 kırmızı dolmalık biber

  • 1/2 sarı dolmalık biber

  • 2 - 3 diş sarımsak

  • 1/2 kg domates püresi

  • 3 - 4 dal taze fesleğen

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı tuz

Fesleğenli yeşil sos malzemeleri:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 - 3 diş sarımsak

  • 4 - 5 dal taze fesleğen

  • 3 - 4 dal maydanoz

  • 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1/2 çay kaşığı karabiber


1074809_3133c7fee09dcdf5185db204b1574a36.jpg


Ratatouille yapılışı:​

*Sebzelerin tümünü yıkayıp süzgece alın. Patlıcanları halka şeklinde olacak gibi incecik doğrayıp 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Kabak ve domatesleri de patlıcanlar gibi incecik kesin (fotoğraflardaki gibi). Patlıcanları tuzlu sudan çıkartıp durulayın.


*Kabak ve patlıcan dilimlerinin 6 tanesini üst üste yerleştirin, arasına domates dilimi yerleştirip üzerine yine toplamda 6 kat patlıcan ve kabak dizerek en üste yarım çeri domates yerleştirin, kürdanla sabitleyin. Sebzeler bitene kadar aynı işleme devam edin (kalanlar olursa onları da 8 no lu fotodaki gibi değerlendireceğiz).



Domates sosu için;

*Soğan ve biberleri minik küpler halinde doğrayın, 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte tavaya alıp orta ateşte 5 - 6 dakika soteleyin. Ezilmiş sarımsakları ilave edip 2 - 3 dakika sonra domates püresini ilave ederek orta ateşte sos koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ocağı kapatıp tuz, karabiber ve ince doğranmış fesleğeni ekleyip karıştırın. Sosu büyük boy fırın kabının dibine yayın (23*37 cm gibi). Üzerine kalan sebze dilimlerini, onların üzerine de kürdanla sabitlediğiniz sebzeleri yan yana yerleştirin.

*Fırın ısısını 180 dereceye ayarlayın.


Fesleğenli yeşil sos için;

*Sarımsakları ezin, fesleğen ve maydanozu incecik doğrayın, zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sosu kürdanla sabitlediğiniz sebzelerin üzerine kaşıkla dökün.

*Fırın kabını önce fırın kâğıdı, sonra folyo ile kaplayıp fırında 40 dakika pişirin. Bu süre sonunda üzerindeki folyo ve fırın kâğıdını çıkartıp sebzelerin üzeri kızarana kadar 10 dakika daha pişirin.

Servis esnasında domatesli sosu tabağa yayarak üzerine sebzeleri yerleştirin.

Afiyet olsun.
 
Geri
Üst Alt