- Katılım
- 3 yıl 8 ay 8 gün
- Mesajlar
- 25,269
- Tepkime puanı
- 8,715
- Yaş
- 35
- Konum
- Memed' Home
- İsim
- CHRS
- Memleket
- Neresi?
- Meslek
- IzdırapÇI
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Fırında Balık Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet istediğiniz bir balık çeşidi.
- 1 su bardağı zeytinyağı,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- 2 tatlı kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı nane,
- 1 çay kaşığı kekik,
- Balıkların içine koymaya yetecek kadar defne yaprağı (1 er adet),
- 2 adet limonun suyu,
- 1 tatlı kaşığı sarımsak çeşni ya da 3 diş sarımsak rendesi.
- 3 adet büyük boy domates veya 8-10 adet chery domates,
- 5-6 adet yeşil biber,
- 2 adet orta boy soğan
- Sosu için; geniş bir kaba zeytin yağını, karabiberi, pul biberi, tuzu, naneyi, kekiği, limonun suyunu ve sarımsak rendesini koyup iyice karıştıralım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
- Balıkları teker teker sosa batırıp çıkaralım ve yağlı kağıt serili tepsiye aralarında boşluk olacak şekilde yerleştirelim.
- Defne yapraklarını sosta batırıp 1-2 adet olacak şekilde balıkların içine yerleştirelim.
- Patatesleri 1 cm kalınlığında halka şeklinde doğrayalım.
- Domatesleri dört parçaya bölelim.
- Soğanları halka şeklinde doğrayalım.
- Patatesleri, domatesleri ve soğanları da sosa bulayıp tepsideki boşluklara yerleştirelim. (aralarına 8-10 adet chery (salkım) domates koyabilirsiniz fırında güzel oluyor)
- 1-2 adet chery domates de balıkların karın kısımlarına yerleştirelim.
- Fırını 10 dakika ısıtalım.
- 250° fırında alt üst çalışır şekilde tepsiyi fırının orta rafına yerleştirelim.
- Balıklar hava kabarcıkları çıkararak patlamaya başladığında ve patateslerin üstleri kızarmaya başladığında pişmiş demektir.
- Balıkları kapatmış olduğunuz fırında ısısında 10 dakika kadar daha bekletelim