MALZEMELER
- 2 su bardağı Nohut
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1.5 (bir buçuk) çay kaşığı tuz
Üzeri için
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
FIRINDA FALAFEL NASIL YAPILIR?
- 1. Nohudu kaseye alın.
- 2.Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip 1 gece bekletin. Ertesi gün yıkayıp suyunu süzün.
- 3.Düdüklü tencereye nohut ve 3 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın.
- 4.Düdüğünü kapattıktan sonra 20 dk haşlayın.
- 5.Haşladığınız Nohut soğuduktan sonra mutfak robotuna alın.
- 7.Üzerine dörde böldüğünüz soğan, sarımsak, maydanoz, limon kabuğu rendesi, 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip püre olana kadar çekin.
- 8.Bezeler koparıp yuvarlayın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine falafelleri dizin.
- 9.Üzerine zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar (yaklaşık 20 dk) pişirin.
- 10.Sıcak olarak servise sunun.
- Not: Dilerseniz fırında pişirmek yerine ısıtmış olduğunuz yağda da kızartıp servise sunabilirsiniz.
- Afiyet olsun.