Fırında Brokoli Yemeği Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 24 gün
Mesajlar
17,956
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
firindabrokoli-1024x576.webp


Malzeme Listesi

  • 1 kilogram haşlanmış brokoli
  • 1 adet doğranmış kırmızı kapya biber
  • 3 adet doğranmış yeşil sivri biber
  • 1 adet doğranmış orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Brokolileri haşlamak için;

  • Kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı süt
Yemeğin üzerine eklenecek sosunu hazırlamak için;

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
Yemeğin üzeri için;

  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Püf Noktaları

  • Kesilerek çiçeklerine ayrılan brokoliler, içinde su kaynatılmış uygun bir tencereye alınıp tuz ve süt ilave edildikten sonra, yaklaşık 7 – 8 dakika boyunca kaynatarak haşlanmalıdır.
  • Doğranarak uygun bir tavaya alınan, kırmızı kapya biber, yeşil sivri biber ve kuru soğanlar, sıvı yağ ile birlikte hafif yumuşayana kadar orta ateşe ayarlı ocakta kavrulmalıdır.
  • Yemeğin pişirileceği borcamın, sebzeler aktarılmadan önce sıvı yağ ile yağlanması gerektiğini hatırlatırız.
  • Sosu için bir araya getirilen malzemeler, yemeğe eklenmeden önce topak kalmayana kadar çırpma teli yardımıyla iyice karıştırılmalıdır.
  • Hazırlanan sosu üzerine eşit olarak dağıtılıp rendelenmiş kaşar peyniri serpilen yemek, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika boyunca kontrollü olarak pişirilmelidir.
  • Fırından alındıktan sonra ilk sıcağı geçen yemek, kesilip dilimlenerek ikrama hazır hale getirilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt