- Katılım
- 2 yıl 9 ay 2 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzeme Listesi
- 1 kilogram haşlanmış brokoli
- 1 adet doğranmış kırmızı kapya biber
- 3 adet doğranmış yeşil sivri biber
- 1 adet doğranmış orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı süt
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Kesilerek çiçeklerine ayrılan brokoliler, içinde su kaynatılmış uygun bir tencereye alınıp tuz ve süt ilave edildikten sonra, yaklaşık 7 – 8 dakika boyunca kaynatarak haşlanmalıdır.
- Doğranarak uygun bir tavaya alınan, kırmızı kapya biber, yeşil sivri biber ve kuru soğanlar, sıvı yağ ile birlikte hafif yumuşayana kadar orta ateşe ayarlı ocakta kavrulmalıdır.
- Yemeğin pişirileceği borcamın, sebzeler aktarılmadan önce sıvı yağ ile yağlanması gerektiğini hatırlatırız.
- Sosu için bir araya getirilen malzemeler, yemeğe eklenmeden önce topak kalmayana kadar çırpma teli yardımıyla iyice karıştırılmalıdır.
- Hazırlanan sosu üzerine eşit olarak dağıtılıp rendelenmiş kaşar peyniri serpilen yemek, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika boyunca kontrollü olarak pişirilmelidir.
- Fırından alındıktan sonra ilk sıcağı geçen yemek, kesilip dilimlenerek ikrama hazır hale getirilir.