- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Elmalar farklı çeşitleri ile en sevilen meyveler arasındadır. Elma genellikle kabukları soyularak yenir. Elma kabuğu çok daha besleyici ve sağlıklıdır. Bu yüzden kabuğunu soyma hatası yapıyorsanız hemen durun. Düzenli olarak elma yemek süper sağlıklıdır ve Finlandiya'da yapılan bir araştırmaya göre, haftada beş elma yiyen insanlar dünyadaki en düşük diyabet, kalp hastalığı ve kanser oranlarına sahiptir. Peki elma kabuğunu soyanlardan mısınız? Eğer öyleyse, birçok besin maddesini kaçırıyorsunuz demektir. İşte bu yüzden elma kabuğunu soymamamlısınız:
Elma lif, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengindir ve tüm temel besin maddelerini dengeli miktarda içerir, bu yüzden dünyada en çok yenen meyvedir. Ancak balmumu ve diğer zararlı kimyasalların kullanımı nedeniyle bazı insanlar yemeden önce elmanın kabuğunu soymayı tercih edebilir. Bu, elmayı birçok temel besin maddesinden mahrum bırakıyor. Maksimum faydayı sağlamak için elmayı kabuğuyla yemek her zaman daha iyidir.
Elma lif, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengindir ve tüm temel besin maddelerini dengeli miktarda içerir, bu yüzden dünyada en çok yenen meyvedir. Ancak balmumu ve diğer zararlı kimyasalların kullanımı nedeniyle bazı insanlar yemeden önce elmanın kabuğunu soymayı tercih edebilir. Bu, elmayı birçok temel besin maddesinden mahrum bırakıyor. Maksimum faydayı sağlamak için elmayı kabuğuyla yemek her zaman daha iyidir.
- Elma Kabukları Lif Açısından Zengindir
- Akciğer Sağlığının Korunmasına Katkı Sağlar
- Sağlıklı Bir Kalbi Korumanıza Yardımcı Olur
- Elma Kabuğu Kilo Vermenize Yardımcı Olur
- Elma Kabuğu Vitaminlerle Doludur