Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 20 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 9124

MALZEMELER

● 1 su bardağı irmik

● 1 su bardağı şeker

● Yarım su bardağı çekilmiş fındık

● 2 su bardağı su

● 1,5 yemek kaşığı tereyağı

● Maraş dondurması

HAZIRLANIŞI

● Tereyağını uygun bir tencerede eritip içerisine irmiği ekleyin.

● Kısık ateşte sıklıkla karıştırarak hafif kızarıncaya kadar kavurun.

● Şekeri ve fındığı ekleyin, 2 dakika daha kavurun.

● Suyunu da ekleyip çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.

● Tencerenin kapağını kapatıp helvayı 20 dakika dinlendirin.

● Helva koyacağınız kalıpları suyla çalkalayın.

● Kalıpların içerisine ortasında boşluk kalacak şekilde helva koyup bastırın.

● Ortadaki boşluğa dondurma ekleyin ve üzerini helva ile kaplayın.

● Kalıbı tabağa ters çevirdikten sonra bekletmeden servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt