- Katılım
- 2 yıl 9 ay 5 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 9124
MALZEMELER
● 1 su bardağı irmik
● 1 su bardağı şeker
● Yarım su bardağı çekilmiş fındık
● 2 su bardağı su
● 1,5 yemek kaşığı tereyağı
● Maraş dondurması
HAZIRLANIŞI
● Tereyağını uygun bir tencerede eritip içerisine irmiği ekleyin.
● Kısık ateşte sıklıkla karıştırarak hafif kızarıncaya kadar kavurun.
● Şekeri ve fındığı ekleyin, 2 dakika daha kavurun.
● Suyunu da ekleyip çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
● Tencerenin kapağını kapatıp helvayı 20 dakika dinlendirin.
● Helva koyacağınız kalıpları suyla çalkalayın.
● Kalıpların içerisine ortasında boşluk kalacak şekilde helva koyup bastırın.
● Ortadaki boşluğa dondurma ekleyin ve üzerini helva ile kaplayın.
● Kalıbı tabağa ters çevirdikten sonra bekletmeden servis edin.
MALZEMELER
● 1 su bardağı irmik
● 1 su bardağı şeker
● Yarım su bardağı çekilmiş fındık
● 2 su bardağı su
● 1,5 yemek kaşığı tereyağı
● Maraş dondurması
HAZIRLANIŞI
● Tereyağını uygun bir tencerede eritip içerisine irmiği ekleyin.
● Kısık ateşte sıklıkla karıştırarak hafif kızarıncaya kadar kavurun.
● Şekeri ve fındığı ekleyin, 2 dakika daha kavurun.
● Suyunu da ekleyip çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
● Tencerenin kapağını kapatıp helvayı 20 dakika dinlendirin.
● Helva koyacağınız kalıpları suyla çalkalayın.
● Kalıpların içerisine ortasında boşluk kalacak şekilde helva koyup bastırın.
● Ortadaki boşluğa dondurma ekleyin ve üzerini helva ile kaplayın.
● Kalıbı tabağa ters çevirdikten sonra bekletmeden servis edin.