Domates nasıl rendelenir?

Katılım
3 yıl 8 ay 3 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Çok yemeğin yaparken kullanılan domates sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biridir. Özel olarak yaz gibi aylarda tüketimi artarken, yemeklerdeki salçaların yerini taze domatesler almaktadır. Yemeklere rendelenerek konan domateslerin bu işlemi yaparken dikkatli olunması gerekli olan konular vardır. Aksi halde yaralanmalarla sonuçlanacak mutfak kazaları gerçekleşebilir.

Oluşabilecek kazaların genel nedeni, rendenin yeni olmasından ötürü çok keskin oluşundan veyahut fazla kullanıldığından ötürü kesici özelliğini tam olarak yitirmesinden kaynaklanmaktadır. Ek olarak domatesi rendeleme işlemini yapmadan önce, domatesin doğru yerden kesilmiş olmaması da yaralanmalara neden olmaktadır.

Domates rendelemek son derece dikkat gerektiren bir iştir. Rende ile çalışırken en ufak bir ihmal veya bir anlık dikkatsizlik yaralanmalara sebebiyet verebilir.

Domatesler rendelenmek için kesilirken enine doğru kesilmelidir. Bu biçimde kesilen domatesleri rendelemek daha kolay olabilecektir. Domatesin sap kısmı toptan olgunlaşmadığı için sert kalır. Bu nedenden ötürü boyuna kesilen domateslerin, her parçasında bu sert kısım yer alacağı için domatesi rendenin üstünde parmaklarla tutuşu zorlaşacaktır. Bu sebeple rende kazalarının önüne geçmek için domatesler muhakkak enine kesilmelidir.

Domatesleri rendelerken çok hızlı hareketlerden kaçınılmalıdır. Hızlı rendeleme yaralanmalara sebebiyet verebilir. Rendeleme işlemi yapılırken avuç içi ile domates tutulmamalıdır. Bunun yerine parmak uçları ile domatesi tutarak yavaş ve nazik hareketler ile domatesi rendeleyiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt