Covid-19 aşısı ile insanlara maymun ve domuz genleri enjekte edileceği iddiası

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 7 gün
Mesajlar
25,268
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
analiz-covid-19-asisi-ile-insanlara-maymun-ve-domuz-genleri.png


Hayvansal jelatin, aşıların güvenli ve etkili olmasını sağlıyor; insan DNA’sını etkilemiyor.

Maymun hücreleri ise virüslerin izolasyonunda kullanılıyor.

Covid-19 için geliştirilen RNA bazlı aşılarda bu hücrelerden yararlanılmıyor.

Covid-19 aşısını geliştirme çalışmalarında sona yaklaşırken komplo teorileri de etrafımızı sarmaya devam ediyor. Bu kez Covid-19 aşısıyla insan dışı DNA enjekte edileceği iddia edildi. Dr. Christiane Northrup tarafından dile getirilen iddiaya göre Covid-19 aşısı maymun ve domuz DNA’sına sahip. Böylece enjekte edilecek bu DNA’larla, insanların “kimeraya” dönüşecekleri öne sürülmüş.

Aşılarla maymun ve domuz geni enjekte edilmiyor
Aşılarla insanlara maymun ve domuz genleri enjekte edildiği iddiası, aşı karşıtları tarafından sık sık dile getirilen bir iddia. Ancak hayvansal jelatin, aşılara aktif maddelerin bozulmasını engellemek amacıyla ekleniyor. Böylelikle aşının güvenli ve etkili kalması sağlanıyor. Bu jelatin domuz ya da sığır dokularından elde edilebiliyor. Ancak saflaştırılıp hayvan hücrelerinden arındırılıyor. Bilimsel çalışmalar da domuz jelatininin kullanıldığı aşılarda yapılan analizlerde domuz DNA’sına rastlanmadığını ortaya koyuyor. Dahası her aşıda domuz jelatini de yok.

Maymun hücreleri ise aşı geliştirilme aşamasında, virüslerin izole edilmeleri için kullanılıyor. Bu hücrelerin virüse duyarlı olduğu belirtiliyor. Covid-19 aday aşılarından bazılarında, SARS-CoV-2 hücre kültüründe geliştirilmiş. Bu aşılara inaktif aşılar deniyor.

İlginizi çekebilir: Aşılarla insanlara maymun ve domuz geni enjekte edildiği iddiası

Sona yakın aşılar RNA bazlı
Yüzde 90’ın üzerinde başarı sağlayarak sona en yakın olan Pfizer & BioNTech ve Moderna tarafından geliştirilen aşılarda RNA teknolojisi kullanılıyor. Bu teknolojide antijen genetik bilgi olarak aktarılarak, vücudun kendi hücrelerini antikor üretmeye olanaklı hale getiriyor. Virüsün genetik kodları da laboratuvar ortamında, yapay olarak üretiliyor. Yani bu Covid-19 aşılarında, maymun hücrelerinde izole edilmiş virüs yok. Genel olarak aşılarda, inaktive edilmiş organizma dışında, vücudumuzda ya da tükettiğimiz besinlerde bulunan bileşenler yer alıyor.

Jinekolog Dr. Christiane Northrup’un bahsettiği kimera, iki veya daha fazla genetik materyal içeren organizmalara deniyor. Etik açıdan tartışmalı olsa da alanda sınırlı sayıda deney yapılmış. Ancak aşıların insanları bir kimeraya dönüştüreceği komplo teorisinden ibaret. Bu aşıların içerisinde insan dışı bir DNA olmadığı gibi, genetik açıdan olumsuz etkisi söz konusu değil. Bilimsel olarak da potansiyel bir Covid-19 aşısının genlerimizi etkilediğine dair kanıt yok. Aşı çalışmalarını sürdüren firmalar da aşıların sadece vücutta bağışıklık oluşturduğunu söylüyor.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt