Çorum inegazili köyünde pekmez yapma şekli

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 6 gün
Mesajlar
25,267
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Ben bu satılan pekmezlerin içindekiler kısmında görmüyorum mesela KUM'

2002'de lise başlangıcım ankara olacağı için annemle köyye gitmiştik.. Her ne'kadar benim köyüm köyümüz yok desekte bir olmuş öyle..
Bağ bozuldu üzümler çuvallara konuldu... Oluk var bahçesinde evin avlusu yani.. Orada çizmelerle ezildi.. suyu kaynatıldı edildi... Ve en son içine toprak atılıyor kil' gibi..
Bunu köyde yapıyorlar şifalıdır'da bizim oranın pekmezi ama satılmaz.. Kendileri yaparlar sadece.. Ben çok pekmez markası ve kavanozu gördüm.. Hiç içinde kum toprak gibi şeyler duymadım okumadım... Şeker sırf herhalde ..
 
Katılım
2 yıl 2 ay 16 gün
Mesajlar
17,916
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Üzüm pekmezi çok faydalı ama aktarlarda falan yöreye göre satılanları oluyor
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 6 gün
Mesajlar
25,267
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Birinci uygulamada pekmez toprağı üzümlerin üzerine serpilerek pres edilir. Elde edilen şıra da 10-15 dakika süreyle 50-60oC'da kestirilerek, 4-5 saat bekletilerek asiti azaltılır. Diğer uygulamada ise presten alınan şıranın 50-60oC'de 10-15 dakika kaynatılıp pekmez toprağı ilave edilerek kestirilmesidir..

%C5%9Eekil-75B.jpg
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt