Ciğer Terin Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 6 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
ciger-terin-76288cd5-8f14-4aa8-b514-74abe1360afd.jpg

Malzemeler​

  • 50 gr şeker
  • 5 yemek kaşığı su
  • 10 adet arpacık soğan, ince doğranmış
  • 300 gr tereyağı
  • 800 gr tavuk ciğer, temizlenmiş
  • Tuz, karabiber
Servis için:
  • Kornişon tuşu
  • Kızarmış ekşi mayalı ekmek

Ciğer Terin

Nasıl Yapılır​

  1. Şeker ve suyu tencereye alarak renk alana kadar pişirilir.
  2. Arpacık soğanları içerisine ekleyin. Arpacık soğanlar renk alana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
  3. 20 dakika buzdolabında bekletin.
  4. Bir tavada tereyağını eritin. Tavuk ciğerlerini ekleyin, tuz ve karabiber ilave edin. Renk alana kadar pişirin. Soğutun.
  5. Mutfak robotunda ciğer ve soğanları püre haline gelene kadar karıştırın. Yavaş yavaş tereyağını ekleyin. Püreyi süzerek bir kaba alın.
  6. Kaba aktarın ve 1 gece sertleşene kadar bekletin. Soğuduğunda turşu ve ekşi mayalı ekmek ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt