Ciğer Tavanın püf noktası

Katılım
1 yıl 3 ay 22 gün
Mesajlar
2,165
Tepkime puanı
571
Cinsiyet
bPg20e
Pamuk gibi bir ciğer tava yapmak için;

Dana ciğerinin zarını ve sinirlerini güzelce temizleyelim

ardından kuşbaşı doğrayalım. Bir kabın içerisine alalım, üzerine bir şişe maden suyu dökelim, 3-5 dk, bekletelim 1-2 defa ciğeri karıştıralım.

Bir süzgeçe alıp; ciğerleri iyice süzdürelim (ciğerlerin gözenekleri iyice açıldı)

ciğerlerimizi tercihan cam bir kaba aktaralım ve

üzerine çıkacak kadar soğuk süt ilâve edelim.

1 saat kadar sütte bekleyen ciğerlerimizi bir süzgeç yardımı ile süzelim ve

ardından bolca un koyduğumuz bir kabın içerisinde unlayalım.

Fazla ununu silkeleyerek, kızdırdığımız ayçiçek yağımıza atalım.

Yaklaşık olarak 2-3 dakika kaşık ile

sık sık karıştırarak kızartalım(her yanının eşit pişmesi için).

Kızaran ciğerlerimizi kapaklı bir kaba(küçük çelik tencere olabilir) aktaralım.

3 – 4 dakika kadar burada demlendirelim.

Yanında kızarmış patates,

ovulmuş piyazlık soğan ile karıştırılmış doğranmış maydanoz ve

arpa şehriye pilavı ile servis yapalım..(sumak,pulbiber unutmayın)
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt