Bulgurlu Taze Fasülye Diblesi Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
1661449099469.jpg

1 kg taze fasülye
2 tane soğan
2 tane kıl biber
1 su bardağı bulgur
2 tane büyük domates
1 çay bardağı sıvı yağ
Karabiber , pul biber

Bulgurlu Taze Fasülye Diblesi Tarifi​

Öncelikle yıkadığımız taze fasülyeleri ince bir şekilde doğruyoruz
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğruyoruz
Diğer yandan soğanları ve biberleri de doğrayalım
Tencereye sırasıyla yağ, soğan, biberleri koyup rengi hafif dönünceye kadar kavuruyoruz
Üzerine domatesleri ekleyip biraz daha pişiriyoruz
Üzerine taze fasülyeleri ekleyip 5 dakika soldurana kadar pişiriyoruz
En üzerine yıkadığımız bulguru ve üzerini kaplayacak kadar kaynar suyunu ilave ediyoruz
Tuzunu, baharatlarını ilave edip pişirmeye bırakıyoruz
Arada bir iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp bulgurlar çekinceye kadar pişiriyoruz
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt