Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 20 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
bulgurlu-tavuk-kapama-tarifi-602x330.jpg

Malzemeler​


1 adet parçalanmış bütün tavuk


1 adet kuru soğan

4 yemek kaşığı sıvı yağ

Reyhan, köri, zencefil, kekik (1’er çay kaşığı)

1 yemek kaşığı domates salçası

4,5 su bardağı su

2-3 adet sivri biber

1,5 su bardağı pilavlık bulgur

Yarım su bardağı tel şehriye

Tuz ve karabiber

Hazırlanışı​

Tavuklarımızı sotelemek için düdüklü tencereye zeytinyağı koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip biraz rengi değişene kadar kavuralım. Soğanların üzerine tavuk parçalarını atıp sotelemeye devam edelim. Baharatları da ilave edelim ve karıştıralım. Etler biraz renk değiştirince düdüklüyü kapatalım ve pişmeye bırakalım. Et pişerken biz de diğer malzemeleri hazırlayalım. Yıkayıp süzdüğümüz bulguru ve şehriyeyi bir borcamın tabanına yayalım. Küp küp doğradığımız biberleri ve domatesi de ekleyip karıştıralım ve tekrar yayalım. Pişen tavuk etini bulgurun üzerine yerleştirelim. Tencerenin dibindeki tavuk suyunu üzerine dökelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 250 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim. İlk sıcaklığı çıkınca servis yapalım. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt