- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 11889
Bulgurlu Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler- 8 dolmalık kuru patlıcan
- 8 dolmalık kuru biber
- 250 gr kıyma
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- Sıcak su
Bulgurlu Kuru Dolma Nasıl Yapılır?
- Kuru patlıcan ve biberleri 15 dakika kadar kaynatın ve sonrasında soğuk sudan geçirin.
- Soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Salçaları, yağı, sarımsağı, bulguru, nar ekşisini, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Karışımı patlıcan ve biberlerin içlerine doldurun. Ağız kısımlarını sıkıp birbirlerine yapıştırın ve tencereye dizin.
- Salça, ayçiçeği yağı ve bir miktar sıcak suyu karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yapın.