Bulgurlu Ispanak Sarma Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 6 gün
Mesajlar
17,990
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
bulgurlu-ispanak-sarma-da234a0f-f8ab-48aa-90be-a95801b5e24f.jpg

Malzemeler​

  • 2 demet ıspanak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı et suyu
İç harcı için:
  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı siyez bulguru
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Bulgurlu Ispanak Sarma

Nasıl Yapılır​

  1. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı, erittiğiniz tereyağında soteleyin. Kıymayı, salçaları, bulguru ve sıcak suyu ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  2. Ispanağın saplarını kesip yapraklarını yıkayın ve kaynar suda hafif haşlayıp suyunu süzün. Haşlanmış ıspanakları açıp, içine hazırladığınız kıymalı harçtan koyun ve sarın.
  3. Ispanakların kestiğiniz saplarını güveç kabınızın dibine yayın. Ispanak sarmaları sapların üzerine dizin. Üzerlerine küçük parçalarla kestiğiniz tereyağını ilave edip et suyunu gezdirin. Kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt