- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
- 2 demet ıspanak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı et suyu
- 2 soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 500 g yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı siyez bulguru
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Bulgurlu Ispanak Sarma
Nasıl Yapılır
- İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı, erittiğiniz tereyağında soteleyin. Kıymayı, salçaları, bulguru ve sıcak suyu ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
- Ispanağın saplarını kesip yapraklarını yıkayın ve kaynar suda hafif haşlayıp suyunu süzün. Haşlanmış ıspanakları açıp, içine hazırladığınız kıymalı harçtan koyun ve sarın.
- Ispanakların kestiğiniz saplarını güveç kabınızın dibine yayın. Ispanak sarmaları sapların üzerine dizin. Üzerlerine küçük parçalarla kestiğiniz tereyağını ilave edip et suyunu gezdirin. Kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.