Biftek Sarımsaklı Tereyağı

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 17 gün
Mesajlar
25,270
Tepkime puanı
8,716
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
693aef02f55d3035-1024x681.jpg

Sulu bir biftek lezzetli ve tatmin edici, ancak bir sarımsak tereyağı dolması ile daha fazla ilahi olur - bu yüzden birçok steakhouses etleri cızırtılı kesim kesintileri üzerine lezzetli bir tereyağı tereyağı sunuyor. Sarımsak tuzu, mükemmel bir şekilde pişirilmiş biftek üzerinde yavaş yavaş eridiği için, lezzetler etin doğal tatlarını zenginleştirerek ete batırılır. Saf cennet.

Ama bu lüksün tadını çıkarmak için pahalı bir et lokantasına gitmeyi beklemenize gerek yok; tipik bir steakhouse malzemesi olan Worcestershire sosu içeren bu basit tarifle evde sarımsaklı tereyağını yapabilirsiniz. Ve sadece biftek için değil, aynı zamanda pirzola, tavuk ve hatta deniz ürünleri tarifleri için mükemmel değildir. Daha da iyisi, sarımsak tereyağı önceden iyi yapılabilir ve buzdolabında saklanır.

Ne İhtiyacınız Var​

  • 1 sopa (1/2 bardak) tuzsuz tereyağı
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş ve kıyılmış ince)
  • 1/2 çay kaşığı
  • Worcestershire sos
  • 1/4 çay kaşığı
  • beyaz biber (siyah yerine)
  • 1/4 çay kaşığı kosher tuzu veya tadı
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış taze maydanoz

Nasıl yapılır​

  1. Tereyağı bir kaseye koyun ve çalışacak kadar yumuşak olana kadar oda sıcaklığında bırakın.
  2. Diğer tüm malzemeleri ekleyin ve iyice birleştirmek için bir çatalla karıştırın.
  3. Plastik bir parça hazırlayın ve kasenin kenarlarını kazıymak için bir spatula kullanarak tere üzerine tereyağı sürün. Bir kütüğün içine şekil verin ve plastik örtülerin yan taraflarını kapatın ve sıkıca kapanacak şekilde bükün.
  4. Düzgün şekilli bir günlük oluşturmak için sarılmış tereyağı ileri geri sarın. Buzdolabında veya dondurucuda sertleşmesi için yerleştirin.
  5. Kullanıma hazır olduğunda, 1/4-inç mermi ile doldurun ve dilimleyin. Servis yapmadan önce sıcak, cızırtılı biftek üstüne yerleştirin.

İpuçları ve Çeşitlemeler​

Daha hızlı bir hazırlık için, mutfak robotunda bu aromalı tereyağını (aynı zamanda bileşik tereyağı olarak da bilinir) yapın - sadece tereyağının güzel ve yumuşak olduğundan veya sert parçaların işlemci bıçaklarının üzerine yapıştığından emin olun. Kalan sarımsakları, kalan malzemelerin eklenmesinden önce ince bir şekilde kıymak için ilk önce kendi başınıza bile koyabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt