Bal Dijon Vinaigrette Tarif

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 10 gün
Mesajlar
25,269
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
5efc876df3aa3872-1024x681.jpg


Birkaç yıl boyunca San Francisco'da bir aile için özel bir şef oldum ve ailemden en çok sevdiği yemeklerden biri, herbes de provence ile terbiyelenmiş ve ılık balla servis edilen basit bir ızgara tavuk göğsüydi. -dijon vinaigrette.

Ve bildiğim nedeni onun favorisiydi, öğle yemeği için her zaman şirkette olduğu zaman istediği şey buydu.

Kesinlikle mükemmel bir ızgara tavuk göğsü yapma yeteneğim üzerinde alçakgönüllülük yapmak niyetim değil, ama ben her zaman bu yemek hakkında en iyi şey vinaigrette olduğunu düşündüm. Beyaz balsamik sirkenin ferahlatıcı tatlısı, meyvemsi meyvemsi yağları, hardalın keskinliği ve balın tatlılığı, mükemmel bir dengeli tatlar karışımı oluşturuyor. Isınmış, tatlar ve aromalar patlar ve ızgara tavuk göğsü yeni zirvelere getirir.

Ve elbette, salatada harika. Her günkü salatam için yaptığım pansana benzer, ana fark hardallı.

Vinaigrette olduğu gibi, malzemelerin karıştırılmadan önce oda sıcaklığında olduğundan emin olmak iyi bir fikirdir, çünkü daha soğuk olduklarında bir emülsiyon oluşturmak daha zor olacaktır. Eğer zeytin yağınızı buzdolabında tutma alışkanlığınız varsa, bunu yapmayı bırakmalısınız. Bunu yapıyorsanız, sersemlikten endişe duyuyorsanız, sobadan uzakta karanlık bir dolapta saklamanız iyi olur.

Aynı şey bu arada hardalın için de geçerli. Hardal oldukça asidiktir ve bu nedenle buzdolabına gerek yoktur . Tabii ki bu öğeleri buzdolabında tutmaya kararlı ve kararsızsanız, en azından giyinmeye başlamadan önce oda sıcaklığına geldiğinden emin olun.

Bu arada kendi Dijon tarzı hardalınızı hazırlayabilirsiniz. Bu, son zamanlarda bir Grey Poupon kavanozu fiyat etiketine baktığınızda zamanınızın iyi bir kullanımıdır.

Ne İhtiyacınız Var​

  • 3/4 bardak zeytinyağı (sızma)
  • 1/4 bardak
  • sirke (beyaz balzamik veya beyaz şarap sirkesi)
  • 1 yemek kaşığı. hardal (Dijon)
  • 1 yemek kaşığı. bal
  • 1 tutam tuz (tadı, tadı)
  • 1 tutam karabiber (öğütülmüş beyaz)

Nasıl yapılır​

  1. Buzdolabındaysanız, malzemelerinizin oda sıcaklığına gelmesine izin verin.
  2. Hardal ve sirkeyi bir cam veya paslanmaz çelik kasede birleştirin ve kısa bir süre karıştırın.
  3. Hardal sirkesi karışımını yağ, bal ve baharatlarla birlikte bir karıştırıcıya yerleştirin ve yaklaşık 10 saniye ya da tam olarak birleştirilene kadar karıştırın.
  4. Bir cam kaseye aktarın ve lezzetlerin kaynaşmasını sağlamak için oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Pansumanı servis yapmadan hemen önce iyi bir çırpma yapın.
Beslenme Kuralları (porsiyon başına)
Kalori379
Toplam yağ41 g
Doymuş yağ6 g
Doymamış yağ30 g
Kolesterol0 mg
Sodyum120 mg
Karbonhidratlar5 g
Diyet lifi0 g
Protein0 g
(Tariflerimizdeki beslenme bilgileri bir içerik veritabanı kullanılarak hesaplanır ve bir tahmin olarak düşünülmelidir. Bireysel sonuçlar değişebilir.)
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt