Bademli tart nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 17 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisiyle bilinen badem yararlı ve lezzetli yemiş çeşididir. Bu yemişin yararlarından yararlanmak için çokça tüketmek gerekmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisinden ötürü olabildiği kadar çok gıda türü ile tüketmekte yarar vardır. Bunlardan sevilerek tüketilen bademli tartı yapmak için bilinmesi gerekli olan birkaç püf noktası vardır.

Bademli Tart
Malzemeler

3 adet yumurta

Yarım paket (125 gr) tereyağı

1 paket kabartma tozu

2 paket toz vanilya

1 çorba kaşığı nişasta

2,5 su bardağı süt

250- 300 gr file badem

2 su bardağı esmer veyahut beyaz toz şeker

3 su bardağı tam buğday unu veya beyaz un

Hazırlanışı
Yarım paket tereyağı ve bir su bardağı toz şeker çatal yardımıyla köpürene kadar çırpılır. Oluşan köpüklü karışımın üstüne sırası ile 3 su bardağı elenmiş un, 1 su bardağı oda sıcaklığındaki süt, 2 adet yumurta, 1 paket toz vanilya ve 1 paket kabartma tozu eklenir. Tüm malzemeler homojen bir yapıya sahip oluncaya kadar yoğurulur. Hamurun kıvamı çok önemlidir. Kulak memesi kıvamından az daha sert bir yoğunluğa sahip olmalıdır. Kiş hamurunu tart hamurundan ayıran çok önemli özellik kıvamdır. Hamur bir merdane yardımıyla tart kalıbı büyüklüğünde açılıp yağlanmış tart kalıbı içine tabanda hava boşluğu kalmayacak halde yerleştirilir. Öncesinde ısıtılan 180 derece fırında 15 dk pişirilerek sonrasında soğuması için fırından çıkartılır.

Bademli tart kreması için tencereye 1,5 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker, 1 yumurta ve 1 paket vanilya eklenir. Tüm malzemler yüksek ateş üstünde kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynayan krema ocaktan alınıp soğuması beklenir. Pişmiş tart hamurunun içine krema eklenmektedir. File bademler mutfak robotunda doğranır. Badem parçaları krema içinde karıştırılarak tarta dahil olabileceği gibi üst kısımda da kullanılabilmektedir. Bademler tartın yalnızca üst kısmı için kullanılacak ise tüm durumunda dizmek daha güzel bir görüntü oluşturmaktadır. Bu biçimde yarım saat dinlendirilen bademli tart tüketime kullanıma hazır duruma gelir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt