- Katılım
- 4 yıl 1 ay 28 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Defnegiller ailesinden olan avokadonun ana vatanı Orta Meksika'dır. Akdeniz Bölümünde de yetiştirilir. Bol bol C vitamini içermektedir. Bu meyvenin vitamin ve besin değerlerinden yaralanmak için farklı biçimlerde tüketilebilmektedir. Avokado ile yapılmış olan yiyeceklerden biri de tarttır. Avokadolu tart için gereken olan malzemer
Hamuru için
Kreması için
Üzeri için
Hazırlanışı
Hamuru için yumurtalar ve toz şeker köpürünceye kadar çırpılır. Köpüren karışıma sırası ile elenen un, süt, oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı, vanilya ve kabartma tozu eklenmek suretiyle yoğurulur. Kulak memesinden birazcık daha sert bir yoğunluğa ulaşan hamur bir merdane yardımıyla tart kalıbı boyutunda açılarak yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Bu biçimde önceden ısıtılan 180 derecelik fırında onbeş dakika pişirilir.
Kremayı hazırlamak için çelik bir tencereye süt, nişasta ve toz şeker eklenmek suretiyle kaynayıncaya kadar karıştırılır. Avokado enlemesine iki parçaya kesilir ve çekirdeği çıkartılır. Bir yemek kaşığı vasıtasıyla yarısının içerisinden eti sıyrılır ve kremaya eklenmektedir. Vanilya da eklenmek suretiyle kremanın pürüzsüz olması için mutfak robotunda ezilir. Oluşan krema pişmiş tart tabanı havuzuna boşaltılır. Üstüne kalan avokado elma dilim halinde kesilip dizilir. Avokado dilimlerinin üstüne bal yahut toz şeker eklenip beş dakika daha fırında pişirilir. Pişen tart tüketime kullanıma hazır duruma gelir.
Hamuru için
Kreması için
Üzeri için
Hazırlanışı
Hamuru için yumurtalar ve toz şeker köpürünceye kadar çırpılır. Köpüren karışıma sırası ile elenen un, süt, oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı, vanilya ve kabartma tozu eklenmek suretiyle yoğurulur. Kulak memesinden birazcık daha sert bir yoğunluğa ulaşan hamur bir merdane yardımıyla tart kalıbı boyutunda açılarak yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Bu biçimde önceden ısıtılan 180 derecelik fırında onbeş dakika pişirilir.
Kremayı hazırlamak için çelik bir tencereye süt, nişasta ve toz şeker eklenmek suretiyle kaynayıncaya kadar karıştırılır. Avokado enlemesine iki parçaya kesilir ve çekirdeği çıkartılır. Bir yemek kaşığı vasıtasıyla yarısının içerisinden eti sıyrılır ve kremaya eklenmektedir. Vanilya da eklenmek suretiyle kremanın pürüzsüz olması için mutfak robotunda ezilir. Oluşan krema pişmiş tart tabanı havuzuna boşaltılır. Üstüne kalan avokado elma dilim halinde kesilip dizilir. Avokado dilimlerinin üstüne bal yahut toz şeker eklenip beş dakika daha fırında pişirilir. Pişen tart tüketime kullanıma hazır duruma gelir.