Arnavut pilavı: Mişoriz tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
60055494adcdeb0f04982782.jpg

Malzemeler​

750 gr tavuk eti (dilerseniz kuzu eti ile de yapılabilir)
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 büyük domates
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı (et suyunun yağ oranına göre arttırılabilir)

Hazırlanışı​


1. adım: Tavukları yaklaşık 40 dakika düdüklüde haşlayın.
2. adım: Pirinçlerin üzerine sıcak su ve tuz ilave ederek yarım saat bekletin.
3. adım: Tencereye yağ, küçük doğranmış havuç ve soğanları alarak kavurun.
4. adım: Domates rendesini ve karabiberi ilave edin.
5. adım: Bol su ile yıkayarak suyunu süzdüğünüz pirinci ve tuzu ekleyerek kavurun.
6. adım: Kavrulan pirinçleri ısıya dayanıklı bir tepsiye alarak üzerine etleri yerleştirin.
7. adım: Suyunu ekleyerek 170 derce fırında pişirin.
8. adım: Arzuya göre üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
Son adım: Dilerseniz tavukları tencereye yerleştirerek tencerede de pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt