Malzemeler
750 gr tavuk eti (dilerseniz kuzu eti ile de yapılabilir)2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 büyük domates
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı (et suyunun yağ oranına göre arttırılabilir)
Hazırlanışı
1. adım: Tavukları yaklaşık 40 dakika düdüklüde haşlayın.
2. adım: Pirinçlerin üzerine sıcak su ve tuz ilave ederek yarım saat bekletin.
3. adım: Tencereye yağ, küçük doğranmış havuç ve soğanları alarak kavurun.
4. adım: Domates rendesini ve karabiberi ilave edin.
5. adım: Bol su ile yıkayarak suyunu süzdüğünüz pirinci ve tuzu ekleyerek kavurun.
6. adım: Kavrulan pirinçleri ısıya dayanıklı bir tepsiye alarak üzerine etleri yerleştirin.
7. adım: Suyunu ekleyerek 170 derce fırında pişirin.
8. adım: Arzuya göre üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
Son adım: Dilerseniz tavukları tencereye yerleştirerek tencerede de pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.