Porsiyon
10porsiyon
Hazırlık zamanı
20
Pişirme Süresi
20
Toplam Süre
40
MALZEMELER
100 gram tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta (birinin beyazı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 parça damla sakızı
Yarım pakete yakın buğday nişastası
Aldığı kadar un
Üzeri için: 1 adet yumurta beyazı
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Damla sakızını havanda ezip bu karışımın içine katıyoruz ve tekrar yoğuruyoruz.
Bir kaba hindistan cevizi diğer kaba yumurta akını koyuyoruz.
Hamurdan yuvarlak yassı toplar hazırlayıp önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz.
170 derecede 15-20 dakika üzerler çatlayana kadar pişiriyoruz. Enfes kokusu evi sardığında fırından çıkartıp çay eşliğinde yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun!