6×12 mm formatında panoramik filmli fotoğraf makinesi yapımı

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 9 gün
Mesajlar
25,269
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
6×12 mm formatında filmle fotoğraf çekebilen, tamamı ahşaptan oluşan bir model düşündüm. Kesimlerini lazer ile yaptırdım. İlk denemeye göre gayet iyi oldu.

Tasarımı solidwork 2015 ile yaptım. Kalınlık ölçüsü olarak 3 mm yapmıştım, ama elimizde ki tahta 5 mm olduğu için ondan kestik. ek yerlerinde sorun oldu, eğe ile bu sorunu hallettim. Yapıştırıcı olarak beyaz tutkal kullandım ama pek hoşuma gitmedi. Hızlı yapıştırıcılar ile birleştirdim. Bunun için iki adet işkence aldım. Gerçekten çok faydalı oldu. Makine modelini elimde bulunan 6×12 plastik makineye göre tasarladım. Birebir ölçüsünü alarak çizdim. Bir sonrakinde daha iyi olacağını ümit ediyorum. Fabrikada 2 yıl ar-ge bölümünde çalıştım. Metal işleri mezunuyum. Kaynak alanında tecrübeliyim. Bu işlere biraz yatkındır elim.



İhtiyaç Listesi : İşkence, Kıl testere, eğe, yapıştırıcı,90 mm angulon lens, 12-17 mm helicoid lens adaptörü (42 Mount), iki tane m42 adaptör olması lazım. Birini yaptığınız kasaya takıyorsunuz. Diğerini lensin arkasına helicoide takmak için.
 
Geri
Üst Alt