Ekli dosyayı görüntüle 6818
Zülbiye malzemeler
Zülbiye malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Ayçiçeği yağı
- 2 yumurta
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 4 su bardağı su
- 1 kg toz şeker
- 2 dilim limon
- Süt ve bir su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatın.
- Kaynadıktan sonra unu ilave edip sürekli karıştırın ve ocaktan alın.
- Ilındıktan sonra zeytinyağı ve yumurtaları ilave edip iyice yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde parmak şekli vererek düğüm yapın.
- Derin bir tencerede kızgın yağda hamurları kızartın.
- Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
- Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve dövülmüş ceviz serpip servis yapın.