Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Zeytinyağlı ve patlıcanlı pilav tarifi

Katılım
2 ay 10 gün
Mesajlar
1,538
Tepkime puanı
629
Konum
Yıldızlardan
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav

Malzemeler​

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • 2 adet küp şeker
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kızartmak için yağ
  • Nasıl Yapılır​

    1. Patlıcanları şeritli soyduktan sonra küp küp keserek sıvı yağda kızartın.
    2. Soğanı ufak küp doğrayın ve pilav tenceresinde zeytinyağı ile 1-2 dakika süreyle kavurun.
    3. İyice yıkadığınız pirinci pilav tenceresine ekleyin ve soğanla birlikte 1-2 dakika kavurun. Daha sonra rendelenmiş domatesi ilave ederek karıştırın. Bir bardak sıcak su, tuz, karabiber, şeker ve patlıcanların yarısını ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık/orta ateşte 10-12 dakika pişirin.
    4. Pirinçler yumuşadığında ki, pilav hala biraz sulu olmalıdır, ayırdığınız kızarmış patlıcanları ilave ederek üzerini bir bez veya kağıt havluyla kapatın ve demlenmeye bırakın.
    5. Ilık veya soğuk servis edin.
 


Bu alana bir cevap yazın...
Geri
Üst Alt