Zeytinyağlı Taze Börülce Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
be2ccb37-65d2-4827-92f4-40b1e6ef7d61.Jpeg

Zeytinyağlı Taze Börülce Tarifi İçin Malzemeler​

  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 500 gr. taze börülce
  • 1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (incecik doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 adet domates ( kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • ½ su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı (börülcelerin üzerine gezdirmek için)

Zeytinyağlı Taze Börülce Tarifi Nasıl Yapılır?​

1. Öncelikle taze börülceleri iyice yıkadıktan sonra baş kısımlarını kesin.

2. Tencereye zeytinyağını ekleyin ve soğanları ekleyip rengi değişene kadar yumuşayana kadar kavurun.

3. Devamında sarımsakları ekleyin 1-2 dakika daha kavurun.

4. Ardından domates salçası, biber salçası, ayıklanmış taze börülceler, domates, toz şeker, tuz, karabiber, suyunu ve az üzerine zeytinyağı gezdirip tencerenin kapağını kapatarak orta dereceli ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.

5. Kaynayınca ocağın altını kısıp börülceler iyice yumuşayana kadar pişirin.

6. Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirip servise sunun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt