Ekli dosyayı görüntüle 9620
Zeytinli Açma
Tuzlu lezzetlerden vazgeçemeyenler için hafif ve kolay bir açma tarifi.
İçindekiler
Hamuru İçin
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
Harcı İçin
100 gram margarin (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
4 bardak unu yoğurma kabına güzelce eleyin. Elenmiş unun üzerine tuz, şeker ve instant kuru hamur mayasını ekledikten sonra sıvı yağ ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyin. Eğer hamur ele yapışırsa kalan 1 su bardağı unu da eleyerek yavaş yavaş yoğurma kabına ekleyin. Pürüzsüz ve yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp yaklaşık 30 dakika mayalandırın. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurup 12 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı avucunuzda yuvarlayarak açın. Yuvarlakların içine bir tatlı kaşığı oda sıcaklığında beklemiş margarin koyun. Margarinli hamuru tezgahınızda açın ve içine zeytin ezmesi sürüp rulo şeklinde sarın. Rulo hamuru iki ucundan birleştirerek çörek şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirin. Açmaları 30 dakika daha mayalandırdıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Zeytinli Açma
Tuzlu lezzetlerden vazgeçemeyenler için hafif ve kolay bir açma tarifi.
İçindekiler
Hamuru İçin
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
Harcı İçin
100 gram margarin (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
4 bardak unu yoğurma kabına güzelce eleyin. Elenmiş unun üzerine tuz, şeker ve instant kuru hamur mayasını ekledikten sonra sıvı yağ ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyin. Eğer hamur ele yapışırsa kalan 1 su bardağı unu da eleyerek yavaş yavaş yoğurma kabına ekleyin. Pürüzsüz ve yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp yaklaşık 30 dakika mayalandırın. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurup 12 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı avucunuzda yuvarlayarak açın. Yuvarlakların içine bir tatlı kaşığı oda sıcaklığında beklemiş margarin koyun. Margarinli hamuru tezgahınızda açın ve içine zeytin ezmesi sürüp rulo şeklinde sarın. Rulo hamuru iki ucundan birleştirerek çörek şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirin. Açmaları 30 dakika daha mayalandırdıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.