- Katılım
- 4 yıl 1 ay 28 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Karnabahar kış mevsiminde yetişen ve tüketilen bir sebzedir. C vitamini ve folik asit bakımından zengin bir yiyecektir. Sağlıklı beslenme için olduğu kadar formda kalmak için de karnabahar tüketmelisiniz. Karnabahar, metabolizma hızlandırma görevi ile fazla kilolarınızı atmanızda etkilidir. Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte günlerin kısalması ve havaların soğumasıyla hareketler kısıtlanır. Evden dışarı çıkmak zorlaşır dolayısıyla hareketsizlik gündeme gelir. Metabolizma yavaşlıyor ve kilo alımı kolaylaşıyor. Ayrıca soğuk havalarda vücut kendini korumaya geçtiği için yağlanma oluşturur.
Karnabaharı düzenli olarak yemenizde yarar vardır, metabolizma hızlandırma özelliği ile yağ yakımını gerçekleştirir ve kilo almazsınız. Haftanın en az 3 gününde yediğiniz karnabahar özellikle bel bölgesinde oluşan yağlardan kurtulmanızı sağlar.
Karnabahar, iyi bir lif kaynağıdır ve midede hacim oluşturur, doygunluk hissi verir. Yemeğe ilk oturduğunuzda karnabahar salatası, fırında karnabahar ya da haşlanmış karnabaharı yerseniz tokluk hissi oluşturacağı için daha sonra yiyeceğiniz kalorisi yüksek yiyeceklere yer kalmamış olur.
Karnabaharı düzenli olarak yemenizde yarar vardır, metabolizma hızlandırma özelliği ile yağ yakımını gerçekleştirir ve kilo almazsınız. Haftanın en az 3 gününde yediğiniz karnabahar özellikle bel bölgesinde oluşan yağlardan kurtulmanızı sağlar.
Karnabahar, iyi bir lif kaynağıdır ve midede hacim oluşturur, doygunluk hissi verir. Yemeğe ilk oturduğunuzda karnabahar salatası, fırında karnabahar ya da haşlanmış karnabaharı yerseniz tokluk hissi oluşturacağı için daha sonra yiyeceğiniz kalorisi yüksek yiyeceklere yer kalmamış olur.
- Karnabaharda bulunan C Vitamini çok etkili bir yağ yakıcıdır, folik asit içerir bu özellikleri sayesinde metabolizma hızlandırma işlevini gerçekleştirir.
- Karnabaharın içerisinde potasyum, fosfat ve indol-3 adındaki maddeler bulunur. Bu maddeler sayesinde mide ve kalın bağırsak kanserinden, meme kanserinden koruma sağlar.
- Karnabaharın içerisinde demir minerali vardır, demir minerali sayesinde kansızlığa iyi gelir. Kansızlığı giderdiği için kansızlıktan kaynaklanan halsizlik, bitkinlik ve yorgunluk gibi rahatsızlıkları yok eder ve dinçlik verir. Aynı zamanda yeme isteğini azaltır ve kilo vermenize destek olur.
- Karnabaharın içerisinde yüksek oranda potasyum vardır. Potasyum ve sülfürlü içeriğe sahip olan karnabahar, tansiyonu dengede tutar. Fazla kilosu olan kişilerde ortaya çıkan yüksek tansiyon rahatsızlığını azaltır. Kalp damar hastalıklarından korur ve hareketli olmanıza yardımcı olur. Metabolizma hızlandırma yaparak sağlıklı olmanızı sağlar.
- Yüksek miktarda kalsiyum içeriğine sahiptir, bu özelliği ile metabolizma hızlandırma gerçekleştirir ve yağ yakımına etki eder. Ayrıca kalsiyum sayesinde kemik ve diş sağlığına olumlu etki sağlar.
- Antioksidan özelliği vardır, böylelikle hücreleri temizler ve yeniler. Temizlenen hücreler bağışıklık sistemini güçlendirir ve sağlıklı bir vücuda sahip olmanıza olanak sağlar.