- Katılım
- 4 yıl 2 ay 25 gün
- Mesajlar
- 25,600
- Tepkime puanı
- 8,841
- Yaş
- 35
- Konum
- Memed' Home
- Web sitesi
- forummeskeni.com
- İsim
- CHRS
- Memleket
- Neresi?
- Meslek
- IzdırapÇI
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Süt ve süt ürünlerine karşı toleransı olanlar, vegan beslenme düzenini benimseyenler ve evde süt ürünleri bulunmamasına rağmen nefis bir kek yapmak isteyenler için harika bir tarifimiz var: Yumurtasız, sütsüz kek! Üstelik yumuşacık oluyor! Dilerseniz üzerine kakao veya pudra şekeri serperek de servis edebileceğiniz bu keki, kuruyemiş ekleyerek de zenginleştirebilirsiniz.
Malzemeler hazırlansın, kek fırına verilsin. O sırada çay demlensin, kahveler pişsin
Keyifli bir sohbet eşliğinde, kekiniz keyifle yenmesi dileğiyle, afiyet olsun!
Yumurtasız Sütsüz Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Malzemeler hazırlansın, kek fırına verilsin. O sırada çay demlensin, kahveler pişsin
Keyifli bir sohbet eşliğinde, kekiniz keyifle yenmesi dileğiyle, afiyet olsun!
- 1,5 su bardağıun
- 3 yemek kaşığıkakao
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1 paketkabartma tozu
- 1 paketvanilin
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 5 yemek kaşığıbitkisel yağ
- 1 yemek kaşığıelma sirkesi
- 1 su bardağısu
- 2 yemek kaşığıfile badem
Yumurtasız Sütsüz Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kapta kuru malzemelerin tümünü birleştirin ve karıştırın.
- Karışan kuru malzemelerin ortasına bir çukur açın ve elma sirkesi, bitkisel yağ ve suyu ekleyin.
- Bir çırpıcı veya mikser yardımıyla, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
- Keki pişireceğiniz kalıbı yağlayın ve harcı kalıba dökün.
- Harcı kalıba döktükten sonra file bademleri üzerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.